Sæson Jun – Aug
Varighed 7 timer
Aktivitet Sejltur, Vandring, Sightseeing
Sværhedsgrad  Level 3
Gruppe Str. 6-12 per

1900 DKK / Voksen
900 DKK / Barn (0-11 år)

Myggenet
Myggespray
Varmt og praktisk tøj
Evt. vandrestav
Kamera

Guide
Transfer
Besøg i Itilleq
Madpakke
Polarcirkel Certifikat

Arctic Circle Mini Cruise

Der er meget få steder i verden, hvor polarcirklen er så tæt på en by som Sisimiut er. Polarcirklen er den nordligste af de fem store breddekredser, og den adskiller den nordlige tempererede zone med arktis. Nord for polarcirklen er der en periode på 24 timer, mindst en gang om året, hvor solen ligger over horisonten (midnatssol) og en 24-timers periode, hvor solen ligger under horisonten.

Denne tur er en enestående mulighed for at krydse polarcirklen og samtidig opleve det storslåede snefald på bjergene, hvor sne og gletsjere udsmykker de fantastiske toppe.

Når vi begynder at sejle, sejler vi sydpå langs kysten direkte til polarcirklen. Undervejs vil vi passere adskillige forladte landsbyer, som blev forladt i 60’erne og 70’erne, på grund af centraliseringspolitikken. Vi sejler også forbi Nipisat, en ø, der har en meget ejendommelig del af grønlandsk historie, da det var her, danskerne byggede et fort for at forhindre hvaljagt fra hollandske hvaljægere. Men det danske folk trak sig tilbage på grund af de hårde vintre. I dag søger den grønlandske og danske regering at få øen på UNESCOs verdensarvsliste.

Vi stopper båden ved 66 ° 34 ‘N, som ligger lige på polarcirklen, så alle har mulighed for at tage billeder. Efter at have passeret polarcirklen finder vi et sted med roligt vand, hvor vi nyder vores madpakke, omgivet af høje bjerge og frisk luft.

På turen besøger vi også  Itilleq, en charmerende og farverig lille landsby, der kan findes langs kysten – et sted hvor det ser ud til at tiden står stille. På vores tur rundt om i landsbyen vil vi for eksempel se kirken og skolen. Byen Itilleq er kendt for at være hjemsted for den tidligere grønlandske premierminister Hans Enoksen. Landsbyens fremkomst på landkortet, skyldes hovedsageligt “erklæringen fra Itilleq”, som blev underskrevet i Itilleq den 14. maj 2003 af udenrigsminister Per Stig Møller fra Danmark og Grønlands premierminister Hans Enoksen.

Efter besøget vil vi sejle nordpå og den forventede ankomst til Sisimiut vil være omkring eftermiddag.