Sæson Jun – Oct
Varighed 2 timer
Aktivitet Vandring
Sværhedsgrad
Level 3
Gruppe str.
2-18 per

285 DKK / Voksen
135 DKK / Barn (6-11 år)

Myggenet
Myggespray
Praktisk tøj og støvler
Evt. vandrestav
Kamera

Transfer
Guide
Forfriskninger (Hvis vejret er for dårligt kan forfriskningerne blive nydt i hotellets lounge)

Kulturhistorisk vandretur til Teleøen

Rejs tilbage i tiden og oplev et sted, hvor mennesker har levet de sidste 4500 år.

Sisimiut er Grønlands næst største by. Byen ligger lige nord for polarcirklen og er flot placeret mellem havet og de høje fjelde. Om sommeren kan du opleve de uendelige sommernatter, hvor solen aldrig går ned.

Denne tur tager dig til den lille ø Sallinnguit, der på dansk hedder “Teleøen”, fordi det er her, hvor de moderne telekommunikationsanlæg er placeret. Denne lille ø har været et attraktivt sted gennem tusindvis af år: Først til bosættelsen for forskellige Inuit-kulturer som Saqqaq-kulturen, Dorset-kulturen og Thule-folkene. I dag finder du Royal Greenlands rejefabrik og også historiske boliger fra den tidlige industrialiserede periode i Grønland. Sallinnguit er ikke længere en separat ø, den er nu forbundet til byen med en lille bro, da den har været en central del af udviklingen.

Denne tur vil lede dig gennem området og dets historie. Du vil høre den fantastiske historie om Inuitternes livsstil før europæernes indflydelse. Derfra vil du yderligere høre om de tidlige koloniseringsdage og historien indtil i dag. Du vil se ruinerne fra forskellige perioder og nyde udsigten over gamle jagtområder og byen, hvor du kan se blandingen af ​​historiske og moderne bygninger.