Sisimiut

2018

 

Om Sisimiut

Her finder du information om Sisimiut

PLACERING

Sisimiut er en by beliggende på Grønlands vestkyst ud mod Davis-stredet, ca. 320 km nord for Nuuk og er placeret 66,9 °N, ca. 50 km nord for Polcirklen og -3 GMT. De nærmeste nabobyer er Maniitsoq 172,7 kilometer mod syd og Aasiaat 199,6 km mod nord. Hvis du sejler 180 sømil mod vest, kommer du til Canada.

Læs mere >>

KLIMA

Temperaturen i Grønland afhænger meget af hvor du er, og på hvilket tidspunkt af året, du besøger landet. Den gennemsnitlige temperatur ligger under 10 °C i juni, juli og august i næsten alle byer i Grønland, mens alle steder er under frysepunktet fra november til april.

Læs mere >>

HISTORIE

Sisimiut har været beboet i omkring 4.500 år af mennesker fra Saqqaq-kulturen, der ankom fra de arktiske egne af Canada.Efter århundreder uden nogen fast befolkning ankom den anden bølge af indvandrere fra Canada. Denne bølge bragte Dorset-kulturen til Vestgrønland, der er delt op i “Dorset I” og “Dorset II”. Størstedelen af byens befolkningen repræsenterer i dag efterkommerne af Thule-kulturen, der ankom for næsten tusind år siden.

Læs mere >>

KUNST

Der er mange dygtige håndværkere, kunsthåndværkere, og malere i Sisimiut. Især siden 1976 har der været et aktivt kunstnerisk liv i Sisimiut, ikke mindst som en konsekvens af underviste kunsthåndværk-kurser på Knud Rasmussens Højskole.

Læs mere >>

HANDEL

Den primære indtægtskilde i Sisimiut er fiskeri, her hovedsagelig rejer, og verdens største reje-peeling fabrik er faktisk placeret i Sisimiut. Jagt er stadig et af de vigtige lokale levebrød, hvor der primært bliver jagtet sæler, hvalrosser, hvidhvaler, narhvaler, rensdyr og moskusokser.

Læs mere >>

QIVIUT

Qiviut betyder moskusuld og er navnet på en af Grønlands mest succesrige private eksportselskaber i nyere tid. Ordet “Qiviut” blev oprindeligt brugt til at referere til fuglens indre dun, samt moskusoksens indre uld. Det er værdsat for dets brug som en fiber, og i modsætning til fåreuld, krymper det ikke i vand uanset temperaturen (det betyder dog, at det ikke er brugbart til filtning).

Læs mere >>