SISIMIUT ER DEN ANDEN STØRSTE BY I GRØNLAND

Sisimiut er en by beliggende på Grønlands vestkyst ud mod Davisstrædet, ca. 320 km nord for Nuuk og er placeret 66,9 °N, ca. 50 km nord for Polarcirklen og -3 GMT. De nærmeste nabobyer er Maniitsoq 172,7 kilometer mod syd og Aasiaat 199,6 km mod nord. Hvis du sejler 180 sømil mod vest, kommer du til Canada. 

Polarcirklen er den nordligste af de fem store breddekredse der er markeret på et kort over Jorden. Regionen nord for denne cirkel er kendt som Arktis, og zonen lige syd for denne cirkel kaldes den nordlige tempererede zone. Nord for polarcirklen er solen over horisonten i 24 sammenhængende timer mindst en gang om året (og derfor synlig ved midnat) og under horisonten i 24 sammenhængende timer mindst en gang om året (og derfor ikke synlig ved middagstid); dette gælder også indenfor den tilsvarende polarcirklen på den sydlige halvkugle kaldet Antarktis.

Positionen for polarcirklen er ikke fast; den 26. januar 2017 er placeringen 66° 33’ 46.5“ nord for ækvator. Dens breddegrad afhænger af Jordens hældning, som svinger inden for en margin på 2° i løbet af en periode 40.000 år. Dette skyldes tidevandskræfter som følge af Månens kredsløb om Jorden. Af denne grund er polarcirklen i øjeblikket drivende nordpå med en hastighed på omkring 15 m (49 fod) om året.