Book tur på mail:

mail@hotelsisimiut.gl

Sæson Jan– Apr
Varighed 7 timer
Aktivitet Snescooterkørsel
Sværhedsgrad
Level 3
Aldersgrænse 18+

4.600 DKK / Voksen

1150 DKK / Barn (0-11 år) – passager

Varmt praktisk tøj og fodtøj

Professionel guide

Hjelm

Andet udstyr

Forsikring

Snescooter – Aqqutikitsoq Gletsjer

På denne tur kører vi gennem højlandet øst for Sisimiut. Her passerer vi byens skiområde, Solbakken, og kører videre for at se udsigten til 1. fjorden “Kangerluarsuk Tulleq”, hvor der vil være et kort fotostop. Efter en nedstigning, kommer vi til fjordisen og kører nordpå mod bjergtoppen, der ligger 1,6 km over fjorden.

På nordsiden af ​​fjorden passerer vi nogle hytter i forskellige farver, ligesom i Sisimiut. Disse hytter er private og bruges som feriehuse og bruges hele året. Turen går hovedsageligt op ad bakke, indtil vi når et plateau, hvorfra turen går øst gennem dalen med nogle mere udfordrende og lidt vanskelige stier. Disse stier fører til en overkørsel, hvor vi vil passere den sidste bjergtop inden vi kommer til gletsjeren.

Alle vanskelighederne vil blive belønnet, da et kæmpe blødt dække, af hvid og glat sne og is, vil dukke op på den anden side af bjergtoppen. Herfra kører vi nordvest, gennem de storslåede snemasser, til nogle skihytter, ved gletsjernes vestlige ende. Herfra er udsigten af ​​det hvide snedække fantastisk.

Nær skihytterne spiser vi vores madpakker, og får noget varmt at drikke. Bagefter vil vi nyde udsigten en sidste gang, før vi kører hjemad. På vej ned ad bjergene, mod fjorden Kangerluarsuk Tulleq, vil have en fantastisk udsigt. På klare dage kan man endda se helt til havet vest for den grønlandske kyst.

Turen tilbage til Sisimiut er den samme som ind til Gletsjeren. På tilbagevejen vil vi have en fantastisk udsigt over bjergene og havet, som endnu en gang er fantastisk smukke og bekræfter, hvor lille vi er i sammenligning med dette store land.

Tur- og sikkerhedsregler

Alle som kører med os på udflugter på snescooter og snebus (monster slæden) acceptere nedenstående.

  1. Du vil blive fjernet fra snescooteren, hvis guiden vurderer at du kører uansvarligt, hasarderet eller ukontrolleret.
  2. Oprethold en sikker afstand til snescooteren foran dig, pas på de andre snescootere, stop ikke midt på sporet og ”gun” ikke gashåndtaget.
  3. Bær hjelm på alle tidspunkter, både hvis du er passager og hvis du kører snescooteren.
  4. Du er ansvarlig for udgifterne på alle skader og reparationer som følge af en ulykke eller rulning (roll over). Eksempel: Bøjet eller beskadiget kofanger 3500 kr. og op, motorhjelm 2000 kr. og op, forrude 2000 kr. og op. Samlet snescooter 85000 kr.

Ha’ det sjovt, men kør sikkert og ansvarligt!