Book tur på mail:

mail@hotelsisimiut.gl

Sæson Jan– Apr
Varighed 7 timer
Aktivitet Sneescoterkørsel
Sværhedsgrad
Level 4
Aldersgrænse 18+

3550 DKK / Voksen

900 DKK / Barn (0-11 år) – passager

Varmt praktisk tøj og fodtøj

Professionel instruktør

Transfer

Andet udstyr

Forsikring

Snescooter – Davisstrædet

På denne tur kører vi gennem højlandet øst for Sisimiut. Her passerer vi byens skiområde og kører til et sted med udsigt over 1. fjorden “Kangerluarsuk Tulleq”, her holder vi et kort fotostop. Efter en stejl nedstigning, kommer vi til fjorden, der løber nordpå, mod bjergene mellem 1. fjorden og 2. fjorden “Kangerluarsuk Ungalleq”. Fra fjorden kører vi mod bjergene, hvor terrænet byder på dejlig og spændende kørsel. På ruten til 2. fjorden passerer vi en gammel jagthytte, der er præget af vind og vejr. Efter en nedstigning kommer vi til 2. fjorden, hvorfra vi kører østover mod Tasersuaq – Den Store Sø.

Langs vejen passerer vi vandkraftværket, der leverer ren CO2-neutral elektricitet til Sisimiut. Den faktiske kraftstation er bygget ind i bjerget, hvilket gør turbiner, generatorer og de 7 km tunneller helt usynlige udefra. Det eneste, der afslører vandkraftværkerets tilstedeværelse, er bygninger med personaleindgang og kraftpyloner. Efter kraftværket kører vi gennem et stort område med store sten, som er resterne fra et stort jordskred.

Her fra kan vi se ud over en stor sø, som lokale jægere sejler over under den årlige rensdyrjagt, i august og september, for at spare sig for en lang vandretur. Området nord for søen, har en meget høj bestand af rensdyr. Der er også et undersøgelsescenter på nordsiden af ​​søen, hvor der er en stor chance for at se rensdyr der går på bjergsiden.

Fra denne sø, kører vi tilbage til 2. fjorden, hvor der er en turisthytte. Her tager vi en pause for at spise vores madpakke og få lidt varmt drikke, og så går turen retur til Sisimiut.

Tur- og sikkerhedsregler

Alle som kører med os på udflugter på snescooter og snebus (monster slæden) acceptere nedenstående.

  1. Du vil blive fjernet fra snescooteren hvis guiden vurderer at du kører uansvarligt, hasarderet eller ukontrolleret.
  2. Oprethold en sikker afstand til snescooteren foran dig, pas på de andre snescootere, stop ikke midt på sporet og ”gun” ikke gashåndtaget.
  3. Bær hjelm på alle tidspunkter, både hvis du er passager og hvis du kører snescooteren.
  4. Du er ansvarlig for udgifterne på alle skader og reparationer som følge af en ulykke eller rulning (roll over). Eksempel: Bøjet eller beskadiget kofanger 3500 kr. og op, motorhjelm 2000 kr. og op, forrude 2000 kr. og op. Samlet snescooter 85000 kr.

Ha’ det sjovt, men kør sikkert og ansvarligt!