Sæson Jun – Okt
Vargihed 3 timer
Aktivitet Sejltur, guidet vandring
Sværhedsgrad Level 3
Gruppestr. 6-12 per

TBA / voksen
TBA / barn (0-11 år)

Dag Tid
TBA TBA

Myggenet
Myggespray
Varmt og praktisk tøj
Evt. vandrestav
Kamera

Guide
Transfer
2 stops med vandring
Forfriskninger

UNESCO Klassisk Cruise

Aasivissuit – Nipisat er det største isfrie landskab i Grønland, som har masser at byde på til jægere, sportsfolk, forskere, turister med mere.

Med en kombination af åben hav, kystklima og indlandsklima, har det gjort det til et enestående sted for inuitterne at gå på jagt i gennem årtusinder. Dette har gjort området rig på kulturarv fra vest grønlandske inuit gennem 4,500 år, samt er der masse særlige begivenheder fra hollandske, danske og norske hvalfangere tilbage i 1600- og 1700 tallet, som gør stedet til væsentlig del af den nordatlantiske historie, og i en østarktisk sammenhæng.

Her har du muligheden for at se i landskabet, de efterladte spor fra de arktiske mennesker. Arktiske mennesker som inkludere Saqqaq, Dorset og Thule kulturene. Blandt sporene kan du finde ruiner af tørvehytter langs kysten, inussuit (varder) og spore fra kysten til rensdyrjagtscampingpladser, samt de bemærkelsesværdige indenlands rensdyrdrivsystemer.

Området har de bedste komplette, samt velbevarede arktisk jagt traditions historie, der rækker helt tilbage fra 2500 f.Kr. til i dag; der demonstrere bæredygtigt landforbrug, baseret på sæsonpræget migrationer mellem kyst og indland. Ruiner fra kolonitiden ved kysten reflektere europæernes ankomst i 18. århundrede, og deres interaktion med inuitterne.

I dag lever traditionen med de sæsonpræget rejser endnu, da jægerne nu til dags tager deres familier med på jagt i de samme steder som deres forfædre, som skaber et link mellem fortid og nutid.