Sisimiut

2019

 

UDFORSK NATUREN

Her finder du inspiration til nye oplevelser

50% Visit Sisimiut Olafur IMG_9786

FLORA

Der er omkring 500 plantearter i Grønland, men der er stor forskel mellem vegetationen i de store polare ørkener i nord og de frodige og velbevarede dale i syd. Den arktiske sommer er kort men hektisk, hvilket betyder at landet blomstrer fra starten af juli til midten af august. Grønlands nationalblomst er storblomstret gederams, som på grønlandsk bliver kaldt “Niviarsiaq” hvilket betyder “ung pige”.

Læs mere >>

600-Nasaasaaq-02

MIDNATSSOL

Du kan opleve midnatssolen nord for polarcirklen. Det varer i alt fra en dag til fem måneder – alt afhængigt af hvor langt nord du rejser.
Solen er en af de mest almindelige ting i livet. Hver dag stiger den og går ned igen om aftenen, hvilket skaber skiftet mellem dag og nat. Men hver sommer, nord for polarcirklen, forstyrrer midnatssolen denne fælles opfattelse af tid.

Læs mere >>

1500-IMG_8995-1024x682

NORDLYS

Nordlyset er synligt på himlen over Sisimiut fra slutningen af september til slutningen af marts. På en stjerneklar nat har du en god chance for at nordlys. Den bedste måde at opleve nordlyset på, er at tage udenfor byen, hvor der er mørkere, og nordlyset fremstår klarere på himlen.

Læs mere >>

1500 Skitouring 6

SKITURE

Spænd skindet på dine ski, og så er du klar til at drage ind og op i fjeldlandskabet som omgiver Sisimiut. En helt vidunderlig måde at kombinere en flot bjergoplevelse, få brugt kroppen og ikke mindst finde den bedste sne på. Ski touring er i dag en meget populær vintersport for naturelskere.

Læs mere >>

ATT25

GEOLOGI

Du får den bedste introduktion til områdets geologi, hvis du går mod vest fra den gamle heliport til Sisimiut og følger grusvejen, der findes ved bunden af Ulkebugten. Du vil på et tidspunkt komme til en lille flod, hvori der løber ferskvand. Denne flod giver mange af de lokale vand til te, kaffe eller til at fylde deres vandflaske, når de er på vandretur.

Læs mere >>

1500 OLAFUR RAFNAR OLAFSSON FOTO5

VANDRETURE

Naturen omkring Sismiut giver os et stort antal forskellige vandreruter, der afslører nogle af områdets flotteste steder.
Vi har valgt nogle af de bedste ruter, og markeret dem billeder. Der er både vandreruter for begyndere såvel som erfarende vandrere.

Læs mere >>