VI ELSKER VANDRING

Vandring i Grønland fremkalder en følelse af frihed, der når en uovertruffen størrelse. Når du følger vandreruter fyldt med dristige klippeformationer og lilla arktiske blomster, vil du opleve at Grønlands storslåede natur er lige for næsen af dig, uændret af mennesker, og derfor ser ud som det har gjort i tusinder af år. Når du vandrer, vil du glemme enhver stressfuld tanke. Du vil være i stand til at høre lyden af stilhed og absorbere den arktiske ro. 

Start med at bestige bjergene “Præstefjeldet” (Palasip Qaqqaa) eller “Kællingehætten” (Nasaasaaq) for at udvide din horisont. Det eneste du skal gøre er at vælge en bjergtop og derefter lade din vandreånd guide dig. Du kan også vandre den hele 160 kilometer lange Arctic Circle Trail, fra kysten til isen. Denne rute vil lede dig gennem lokale befolkningsgrupper fra de sidste mange tusinde år. En af de længste markerede vandreruter er “the Arctic Circle Trail”, som strækker sig fra Kangerlussuaq til Sisimiut (160 km). Vandrere bruger typisk 8-9 dage på at gennemføre denne rute.

VANDRERUTER

Sisimiut – Assaqutaq

Sallinnguit – Teleøen

Alanngorsuaq – Round Trip

Palasip Qaqqaa – Præstefjeldet

Nasaasaaq – Hård – Medium/Hård

Du kan også vælge en rute, hvor du kan mærke historiens tilstedeværelse. En sådan rute kunne være ruten til Teleøen (Sallinnguit), som kombinere fortiden og nutiden. Forskellige kulturer har levet der de sidste 4.000 år, og efterladt spor, der står i stor kontrast til det telekommunikationsudstyr, der har givet øen sit navn.

Nyttige vandre råd: Husk solcreme (der er ikke noget skygge fra træer), hav flere lag af tøj på, hav vind og vandtæt overtøj på, husk hat, vanter, og husk at informer andre om din planlagte rute, især hvis det er en rute du selv har planlagt.